logo

keurslager

Uitnodiging degustaties

reclamefolders

Chili

Het maken van wijn begon in Chili in de koloniale periode met de komst van de Spaanse veroveraars. Het eerste Chileense oogstjaar was 1551.

Tegenwoordig horen Chileense wijnen tot de meest biologisch en ecologisch verantwoorde ter wereld. Vanwege de droge zomers hebben wijnen uit Chili zelden te kampen met meeldauw of andere ziektes. Door de afwezigheid van deze gevaren hebben de wijndruiven slechts een minimale bescherming nodig, waardoor de wijn in de meest natuurlijke omstandigheden kan gemaakt worden. Het gebruik van moderne wijnbouwtechnologie heeft verder bijgedragen aan de internationale reputatie van dit toonaangevend wijnproducerend land.

Naast de bekende Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc, is de Carmenère druif met haar volle smaak de Chileense rode specialiteit. Ze doet denken aan een blend van merlot en cabernet sauvignon.

De 5 wijnregio's strekken zich uit van van noord naar zuid. U heeft zeker al gehoord van de zonovergoten centraal gelegen Maipo valley en Aconcagua valley!